XIII. Csángó Bál

“Ezúton szeretnénk meghívni Önt 2009. február 7.-én (szombaton) este 19.00 órára, a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány és a Moldvahon Csángó Kulturális Közhasznú Egyesület által Budapesten, a Petőfi Csarnokban megrendezésre kerülő XIII. Csángó Bálra. Rendezvényünkön színpadra lépnek hagyományőrző zenészek, énekesek és táncosok Klézséből, Külsőrekecsinből, Somoskából, Pusztinából, Setétpatakáról, Lujzikalagorból, Gyimesbükkről, Trunkról, Lészpedről, Bogdánfalvából. Vendégeink lesznek: Kallós Zoltán, Berecz András, Antal Tibor, Antal (Vak) Zoltán, Antim Ioan, Bogdan Toader, Dobos Teréz, Hodorog András, Horváth Mária, László Erzsébet, Legedi László István, Mandache Aurél, Navratil Andrea, Nyisztor Ilona, Petrás Katalin, Petrás Mária, Róka Mihály, Sára Ferenc, Tímár Viktor, a Dresch Quartett, a Fanfara Complexa, a Kőketánc Gyerektáncház, a Mentés Másként Trió, a Tücsök Zenekar, a Somos, a Szigony, a Tatros és a Zurgó Együttes, valamint a Jászság Népi Együttes. A színpadi műsort több helyszínen zajló táncház, koncertek, énektanítás és más programok követik. Kiállításunkon csángó népi építészeti emlékeket és Petrás Mária keramikus alkotásait, valamint hagyományos csángó használati tárgyakból és szőttesekből készített összeállításunkat láthatja a közönség.

A színpadi műsort megelőzően tartjuk a Kőketánc Gyermektáncházat 16.30-18.15 között, amelynek hatalmas sikere van a kisgyermekes családok körében: gyermekeknek 12 éves korig ingyenes, felnőtt kísérőknek: 200 Ft (abban az esetben, ha kizárólag a gyermek táncházban vesznek részt, egyébként a belépőjegy ide is érvényes).

Nagy öröm volna számunkra, ha személyes részvételével is hozzájárulna rendezvényünk sikeréhez, melynek fővédnökségét Dr. Sólyom László köztársasági elnök úr idén ismét vállalta.

A szervezők nevében tisztelettel:

Tárnok Mária
Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány
a kuratórium elnöke”

2009 01 15