IX. Szeret-Kupa

 

Május 11-én megrendezésre került a Szeret-Kupa nevet viselő labdarugó bajnokság IX-ik fordulója. Mint ismeretes, a rendezvény célja a sport, az egészséges életmód megszerettetése a gyermekekkel, valamit új ismeretségek, kapcsolatok kötése és ápolása. Az eseményre  jelentkezhet  minden magyar foglakozásra járó, a labdarugást nem profi módon űző gyermek. A feltételek szerint a csapatok összetétele vegyes, minden mérkőzésen legalább négy leánynak is pályára kell lépnie, a tizenhat fiú mellett.

A bírók szerint a gyermekek évről- évre ügyesebbek, szemmel  látható a fejlődés, míg első évben nemigen tudták miért szól a síp, mára már jól ismerik a szabályokat. A csapatjátékosok falvanként összejárnak, edzenek, készülnek a bajnokságra.

A tornán két korcsoportban mérik össze tudásukat a gyermekek. A csoportmérkőzések alatt a 3-5. osztályos kicsik a bákói fedett sportcsarnokban, a 6-8.osztályos nagyok a ferdinándújfalusi csarnokban léphettek pályára. A döntők mindkét korosztálynak a ferdinándújfalusi pályán, népes szurkolótábor lelkes buzdítása kíséretében zajlottak.

Résztvevő csapatok:

3-5. osztályosok: Dumbravén, Diószeg, Trunk, Magyarfalu, Külsőrekecsin, Lujzikalagor, Lábnyik, Forrófalva csapatai.

6-8. osztályosok: Magyarfalu, Csík falu, Diószén, Lábnyik, Diószeg, Dumbravén, Lujzikalagor, Külsőrekecsin csapatai.

Helyezések:

6-8. osztályos csapatok: I. helyezés Diószeg, II. helyezés Forrófalva, III. helyezés Lujzikalagor.

A fair play díját a dumbravéni csoport nyerte meg, a legjobb kapus a diószegi Palau Flavio lett, a legjobb női játékos a lujzikalagori Gyöngyös Madalina, és gólkirálynak a forrófalvi Kádár Adriánt választották.

3-5. osztályos csapatok: I. helyezés Diószeg, II. helyezés Magyarfalu, III. helyezés Lujzikalagor.

A fair play díját Csík falu nyerte meg, a legjobb kapus a lujzikalagori Kozsán Rikárdo lett, a legjobb női játekos címét a diószéni Kozsán Eliza nyerte meg és gólkirálynak a diószegi Popa Norbertet választották.

Berszán-Árus Csilla

 

 

 

2019 05 11