Moldvai Tánctábor

2016. július 31 – augusztus 6.

Lábnyik, Moldva

 

A tábor a moldvai csángó táncok, népdalok, a moldvai muzsika iránt érdeklődők számára nyújt tanulási lehetőséget. Naponta különböző moldvai falvakból érkeznek meghívott adatközlők. Az esti táncházakban a táborozók együtt mulathatnak falubeli és a környező falvakból érkező hagyományőrzőkkel, gyakorolhatják a napközben tanult lépéseket.

Programok: néptáncoktatás, népdaloktatás, népzeneoktatás (igény szerint), kézműves foglalkozás (gyerekek számára), hagyományos moldvai varrástechnika-oktatás, szövésoktatás.

Meghívott zenészek: Legedi László István (Klézse), Hodorog András (Klézse), Kovács Krisztián (Pusztina/Magyarország), Roman Stefan (Parava), Benke Ágoston Félix (Somoska/Magyarország),  Draskóczy Lídia (Magyarország), Ségercz Ferenc (Sepsiszentgyörgy), Csibi Szabolcs (Sepsiszentgyörgy)

Meghívott táncoktatók: moldvai hagyományőrzők

Énekoktatás: moldvai adatközlők

Hozzájárulás a tábor költségeihez: felnőtteknek 180 Ron vagy 13 000 Huf, 10-14 év közötti gyerekeknek 100 Ron vagy 7 500 Huf, 10 év alatti gyerekeknek ingyenes. (A hozzájárulás magában foglalja az ellátást, az oktatási díjat és a tábor rendezvényein való részvételt. Továbbá – a helyek függvényében – ingyenes szállást biztosítunk a Lábnyiki Táborközpontban és a Magyar Ház tetőterében. Családoknál is elszállásolunk további 20 Ron/fő/éjszaka áron.)

A helyek száma korlátozott!

Szervező: Moldvai Csángómagyarok Szövetsége

Támogató: BGA Zrt, Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Jelentkezni lehet, illetve további részletek a 0040 724 411310 – es telefonszámon hétköznap  9 – 18 óra között, valamint a moldva.kontakt@gmail.com e-mail címen.

2016 06 08