Parlamenti Gyermekkarácsony

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke, Edvi Péter meghívására, mi is, a pusztinai iskolások részt vettünk a Parlamenti gyermekkarácsony ünnepségén, 2012 december 22-én a Magyarország Parlamentjének épületében.
A program 11-kor kezdődött, mikor Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Edvi Péter, a a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke fogadott bennünket.
Több, mint, hétszáz hátrányos helyzetű magyarországi és határon túli gyermek vett részt a programon. A köszöntő után, a gyerekek „ megbízott házelnöke és az alelnökök” egy napra jelképesen megkapták az Országház kulcsát.

A megnyitó után, az x faktor 2012. első három helyezettjének győztesei előadását láttuk. Utána zenés karácsonyi program következett, a Budapesti Operettszínház sztárjai, Malek Andrea, Korpás Éva és zenekara élő műsora.
Ez után már több csoportba oszlottunk és külön termekben volt alkalom látni, találkozni: Gubás Gabi zenekarának előadásában Puff Ancsi Karácsanya című zenés mesejátékot, Bársony Bálint és zenésztársainak hangszerbemutatóval egybekötött zeneóráját.
Országházi séta követte a műsort, idegenvezetőkkel, találkozás legendás sportolókkal, Székelyföldi Legendárium animációs film, utána interaktív játék. A program további részét kézműves foglalkozások, arcfestés, buborékfújás, lufihajtogatás képezte.
A nap programja, búcsúztatásként, a pusztinai gyermekek karácsonyi énekeivel záródott. Az esemény után, a határon túli gyermekek városnézésen vettek részt a Big Bus Company segítségével.

A program folytatódott másnap, december 23-án az Operaházban, ahol a Diótörő – mese balettet láttuk.

Köszönet a Mcsmsz-nek, hogy minket választott, számunkra továbbította a hozzájuk érkezett meghívást, és, hogy intézte az utazásunkat.

Nyisztor Ilona

2012 12 23