Új Magyar Ház nyílt Szászkúton (2022.02.03)

„A gyerekek nem csak a nyelvet tanulják meg, hanem azokat az alapokat is, amelyek segítségükre lesznek az életben!”.

Hétfőtől, 2022. február 7-től minden 3. életévét betöltött gyermeket várnak a szászkúti Magyar Házba, ahol folytathatják a korábbi években megkezdett magyarórákat, illetve csütörtökönként lehetőség nyílik különböző népi hangszerekkel ismerkedni, tanulhatnak a gyerekek pásztorfurulyán, hegedűn és kobzon muzsikálni. Óvodai csoport is indul, a szülők kérhetik óvodás korú gyermek részére a napközis foglalkozást, így az állami óvodai program után a Magyar Házban ebédelhetnek, pihenhetnek és magyar nyelvű foglalkozásokon vehetnek részt a kicsik Mihály Zsolt óvóbácsi vezetésével. A nagyobb diákok részére továbbra is Hozó Bernadett tanárnő tartja a foglalkozásokat.

„Az a célunk, hogy lehetőségeinkhez mérten megtartsuk a faluban a magyar nyelvet. De nemcsak a nyelvet tanulják meg a gyerekek, hanem azokat az alapokat is, amelyek segítségükre lesznek az életben” – mondta Hegyeli Attila.

A pedagógusok úgy gondolják, hogy a gyerekek magyarórákon való részvétele szüleik számára is előnyös lehet, hiszen biztonságban vannak, és a szüleik nyugodtan végezhetik a munkájukat a mezőn vagy éppen munkába állhatnak.

A foglalkozások 80%-án részt vevő diákok MCSMSZ havi ösztöndíjban részesülnek, amely részvételre és felelősségvállalásra ösztönözheti őket.

2022 02 03