Gyereknap Külsőrekecsinben

A külsőrekecsini Gyermekek Házában tegnap nagy volt a vidámság. A hosszú és fárasztó tanév után úgy gondoltuk, a gyerekek igazán megérdemlik, ha a Gyermekek napjára valami meglepetéssel kedveskedünk nekik.

Délután 2 órakor, mire a kisebbek ideértek, semmi sem olyan volt az osztályban, mint ahogy máskor szokott lenni. A tantermet átrendeztük, az asztalokra abroszok kerültek. Két hete vendégeink voltak a Miskolc-tapolcai Rotary Clubtól, Dr. Ormos Tamás és Gulyás István, nekik jutott eszükbe, hogy egy egész készlet gyöngyöt hozzanak ajándékba a gyerekeknek. Ez került a terített asztalokra, a gyerekek legnagyobb örömére. Ezúton is szeretnék megköszönni vendégeink figyelmességét!

Mikor a gyerekek már belemelegedtek a játékba és a gyöngyfűzésbe, jöhetett a falatozás. Mindenkinek jutott egy kis sütemény, keksz, édességek, hideg tea és limonádé. Útravalónak pedig egy kis ajándék: néhány ceruza, toll, matrica.

Persze a nagyobbak sem maradhattak ki az ünneplésből, ők estefelé érkeztek, hogy énekekkel, táncokkal készüljünk a nyári táborozásra. Meglepődve fogadták a terített asztalt a sok finomsággal. Táncoltunk, játszottunk, beszélgettünk, hamar eltelt az este.
Jó érzés volt látni a gyermekek örömét, reméljük, sok ilyen közös alkalomra kerül majd sor!

Divald Borbála, Külsőrekecsin

 

2011 06 02