Külsőrekecsin

h42009. szeptember 26-án avattuk fel a Külsőrekecseni Gyerekek Házát. Ez az intézmény két osztályteremmel, egy közösségi konyhával, mellékhelyiségekkel rendelkezik a földszinten, emeletén pedig egy számítógép-terem, három vendégszoba és két tanár számára szolgálati lakrész lett berendezve.
Külsőrekecsin oktatási helyszíneink közül a legnépesebb gyereksereggel büszkélkedik, itt közel 300 diák jár iskolai és iskolán kívüli magyarórákra. Az Oktatási Program legújabb közösségi házában a magyar nyelv tanításán túl helyet kap a helyi népi kultúra visszatanítása is, a ház kiválóan alkalmas tánc-események szervezésére, mert úgy lett tervezve, hogy földszintjén a két osztályterem összenyitható, illetve mindkettő kommunikál egy szabadtéri, nagy felületű tornáccal.
Jelenleg két tanárunk (Divald Borbála és Kovács Melánia) lakik a ház szolgálati lakrészében, hozzuk csatlakozva ugyancsak a házban dolgozik Csillag Mónika is. A vendégszobákat kihasználva szeretnénk önkénteseket idecsalogatni, akik az állandó foglalkozások mellett tovább bővíthetnék a ház oktatási és program-kínálatát.

h5

2015 01 01