Adomány és önkéntes munka a Magyarfalusi Gyermekek Háza részére

Két segítő szándék szerencsés találkozásának voltunk tanúi Magyarfaluban júliusban. Egyrészt Kővári Róbert trunki-társfalugazda, a júniusi személyes látogatásakor (Tánc és Hujjogató Találkozó, Trunk) ígérte, hogy mivel vállalkozásának (Stone Net Kft.) fő tevékenységi területe a villanyszerelés, a Magyarfalusi Gyermekek Háza villanyhálózata anyagszükségletének nagy részét adományozni tudja. Másrészt Fehér Tamás és önkéntes csapata Tatáról, az előző évekhez hasonlóan, szintén egy hetes önkéntes munkára vállalkozott Csángóföldön július 23-28. között, a csapatban pedig két villanyszerelő is volt.

Szövetségünk elnökének július közepén Magyarországra kellett utaznia, és az előzetes egyeztetéseknek köszönhetően, sikerült egy közös találkozót, szakmai megbeszélést megejteni. Hazautazásakor már szállította az adományozott anyagokat Magyarfaluba, egy hét múlva, július 23-án pedig megérkezett az önkéntes csapat is Csángóföldre. Az összeszokott csapathoz az idén csatlakozott Varga Tibor is, aki szintén Magyarországról jelentkezett önkéntes munkára. Közös erővel fogtak hozzá a villanyhálózat kiépítéséhez. Egy hét alatt sikerült a hátsó épületrész földszintjén és emeletén elvégezni a munkálatokat. Mivel a csapat nem szeret félkész munkát végezni, ígérték, hogy szeptemberben visszatérnek még Magyarfaluba, hogy az első épületrészbe is bekerüljön a villanyhálózat.

Mind Kővári Róbertnek, mind Fehér Tamásnak és csapatának, Varga Tibornak köszönjük a támogatást, az elvégzett munkát! Isten fizesse!

2018 07 28