IV. Csángómagyar Ifjúsági Vándorkupa

Az MCSMSZ 2012-ben szervezte meg először a Szeret Kupa labdarugó tornát kisebb diákoknak, 2015-től a Moldva Kupát felnőtteknek, majd 2018-tól a Csángómagyar Ifjúsági Kupát középiskolásoknak. Az idén, 2022. április 2-án, a negyedik alkalommal került sor Bákóban a moldvai és a gyimesi középiskolás diákok számára megszervezett Csángómagyar Ifjúsági Kupára, amely a járvány miatt a tavalyi évben elmaradt.

A tornára Lábnyik, Klézse-Buda, Újfalu, Pokolpatak, Bákó és a csíkszeredai Csángó Kollégium diákjainak csapatai neveztek be. A fiatalokat az MCSMSZ elnöke, Polgár László köszöntötte és felkérte őket, hogy a sportszerűség jegyében játszanak, ismerkedjenek egymással és érezzék jól magukat. A sorsolás alapján összeállított csoportmérkőzések két csoportban, két pályán, párhuzamosan zajlattok. Az elődöntőbe Pokolpatak, Bákó, Lábnyik és Újfalu jutott be.

A harmadik helyet Bákó csapata szerezte meg, a döntő mérkőzést Lábnyik és Újfalu csapata vívta, amely az utóbbi javára dőlt el. A szabályzat értelmében egy lánynak kötelezően jelen kell lennie a csapatban, így a legjobb női játékos címet a Csíkszeredában tanuló pusztinai Eris Iulia kapta meg, A „fair play” díjat a Klézse-Buda csapata érdemelte ki, a Legjobb Kapus díját a Pokolpatakról érkezett Diaconu Cristian, a Gólkirály oklevelet pedig az Újfaluból érkezett Rotaru Silviu vehette át. A jó hangulatú meccsek után a résztvevő csapatok ajándék focilabdával, a díjazottak éremmel és kupával térhettek haza.

Fotók: Berszán Árus György

2022 04 05