Moldva Kupa – a felnőttek futballtornája

Idén is eljött az a nap, június 18-án, egy borús vasárnapon, amikor a Moldva Kupa labdarúgó bajnokság lehetőséget teremtett Csángóföldön arra, hogy a fiatalok, felnőttek, szülők együtt játszanak, ismerkedjenek, közösséggé formálódjanak..

A bajnokságra 10 csapat nevezett be, Lábnyikból, Magyarfaluból, Csík faluból, Külsőrekecsinből, Diószénből, Pusztináról, Kostelekből, Gyimesbükkről, Diószegről és idén első ízben Dózsaújfaluból.

A diószéni közösség nagy szeretettel fogadta be a rendezvényt,  nagy lelkesedéssel készültek a megszervezésére, felújították a focipályát, előkészítették a terepet a vendégek fogadására.. Azonban a rossz időjárás miatt, reggel át kellett, hogy szervezzük a bajnokságot, végül Sóspatak falu teremfocipályáján lett megtartva. Jó döntésnek bizonyult a program átszervezése, hiszen az esős időjárás nem tudott beleszólni a mérkőzések lebonyolításába.

Sorsolással kezdődött a program, majd miután kiderült a csoportbeosztás, kezdődtek is a meccsek. Mind a 10 csapat jól szervezte meg a védekezését, de ezzel együtt igyekeztek támadólag is fellépni.

Nagy küzdelmek után, végül a döntőbe a gyimesbükki és a dózsaújfalusi csapat mérkőzött az első helyért, ahol a gyimesbükki csapat bizonyult jobbnak, így végül ők vitték el a Moldva Kupa vándordíját

2017 06 18