VIII. Szeret Kupa Bákóban

Május első hétvégéjén, szombaton szerveztük meg a VIII. Szeret Kupát, a moldvai és gyimesi magyar gyermekek labdarúgó tornáját. A tornára 3-5. és 6-8. osztályos tanulókból álló, 10 fős csapatok jelentkezését vártuk. Már a torna kiírása, a meghívó kiküldése előtt több faluból is jelezték, hogy már elkezdték a gyerekek a készülődést a pedagógusaik irányításával. Ez egy biztató jel számunkra, lassan-lassan az évek alatt sikerült hagyományt teremteni a sport területén is. Van egy sportrendezvény, amelyre várnak, készülnek minden évben a gyerekek.

Ebben az évben a bákói TNT sportkomplexum három focipályája szolgált a mérkőzések helyszínéül. Tíz falu – Csík falu, Diószeg, Dumbravén, Forrófalva, Gyimesbükk, Lábnyik, Lészped, Lujzikalagor, Magyarfalu, Máriafalva – 17 csapata nevezett be a VIII. Szeret Kupára. Több mint 200 résztvevő élte át a meccsek izgalmait. A három csíkszeredai bíró irányítása alatt sportszerűen zajlottak a mérkőzések. A csapatok mindent megtettek a győzelemért, a felkészítő tanárok pedig folyamatosan lelkesítették, tanácsokkal látták el diákjaikat. A döntő mérkőzések után a nagyok korosztályában a lábnyikiak, a kicsik korosztályában a diószegiek emelhették a magasba a kiérdemelt, győztes kupát. Minden csapatnak gratulálunk a szép játékért, találkozunk a IX. Szeret Kupán.

Helyezések: 6-8. osztályos csapatok: I. Lábnyik, II. Diószeg, III. Gyimesbükk; 3-5. osztályos csapatok: I. Diószeg, II. Máriafalva, III. Lábnyik.

2018 05 05