X. Szeret Kupa labdarugó bajnokság Ferdinándújfaluban

A Moldvai Csángómagyarok Szövetsége szervezésében 2022. május 7-én zajlott a Moldvában magyarul tanuló gyermekek labdarugó-tornája. A rendezvény célja a sport, az egészséges életmód megszerettetése a gyermekekkel, valamint új ismeretségek, barátságok kötése és ápolása. Az eseményre jelentkezhet minden magyar foglakozásra járó, a labdarúgást kedvelő kisdiák.

A feltételek szerint a csapatok összetétele vegyes, minden mérkőzésen, a fiúk mellet legalább két leánynak is pályára kell lépnie. Két korosztályban lehetett benevezni, és két különböző helyszínen folyt a megmérettetés. Tizenhat 10 fős csapat vett részt a tornán a következő településekről: Lábnyik, Magyarfalu, Somoska, Csík falu, Klézse-Buda, Szászkútfalu, Forrófalva, Nagypatak, Diószén és Lujzikalagor. Bogdánfalván mérkőztek meg a III-V osztályba járó tanulók, míg Ferdinándújfaluban zajlott a VI-VIII osztályos diákok mérkőzése.

A két csoportban a következő eredmények születtek: Bogdánfalváról Magyarfalu vitte el az első díjat, második díjazott Lábnyik lett, a harmadik pedig Klézse-Buda. Ferdinándújfaluban is szinte hasonló eredmény született, az első díjat Magyarfalu csapata vitte haza, a második díjazott Lábnyik lett, a harmadik díjat Diószén szerezte meg.

Fótók: Berszán-Árus György

2022 05 14